Evenementen kalender

Voor onze donderdagavond optredens in juli en augustus zijn we verheugd om enkele toppers aan deze affiche toe te voegen! 👏👏👏   Schrijf al maar snel in jullie agenda's:

02/07: Somebody called me Sebastiaan

Op donderdag 02 juli verwelkomen we "Somebody called me Sebastiaan". Deze Leuvense artiest zal menig harten veroveren met zijn stem, verhalen en gitaar. https://youtu.be/_cHLnJss1m4 

Soms is het verlangen naar dat wat “het andere” zou kunnen zijn zo groot, dat je alles opbergt en vertrekt. Dat is wat Sebastiaan deed: op reis gaan. Zonder plan, maar met gitaar. Negen maanden, veel vragen en één duidelijk antwoord later, kwam hij terug thuis. Met een karrevracht aan nummers, beelden en inspiratie:

 

'If your dreams don't scare you,

they are not big enough'

                   Thank you Ellen Johnson Sirleaf
 

Het album werd een verlengde van de reis. Alle opnames deed Sebastiaan Simoens zelf om de puurheid van de intentie te laten weerklinken. In zijn zolderkamer nam hij alles wat voorhanden was: de gitaar en stem als bouwstenen, verfijnd met de vloer als kick, een krukje als snare, percussie-instrumentjes uit zijn kindertijd,... Het duurde een tijdje, maar na zeven jaar is het daar: Sebastiaans debuutalbum! En die stelt hij maar al te graag aan je voor. Met zijn stem, gitaar en loopstation dompelt hij je onder in de klanken van zijn tocht.

16/07: Take Five


3 broers die samen met hun ouders deel uitmaken van Harmonie de Verbroedering uit Erps-Kwerps. Naast occasionele optredens kon je ze ook al tijdens de Corona crisis op de straatoptredens om 20u00 horen.

23/07: Bruno Deneckere


Bruno Deneckere wordt niet voor niets één van de best bewaarde geheimen van het Vlaamse muzieklandschap genoemd. Zijn geweldige stem, gecombineerd met virtuositeit op de gitaar, zorgt voor een buitengewoon schouwspel dat zelden elders te zien is.

 

Deneckere begon in 1986 als frontman van de Pink Flowers, wat resulteerde in drie cd’s en twee singles. Later startte hij Bruno &The Blue Period, een project dat één jaar duurde. Nadien ging hij solo verder en maakte hij nog vijf albums.
Zijn muzikale werk slaat aan, want Bruno mocht reeds openen voor artiesten als Fisher Z, Sheryl Crow en Peter Frampton.


 

30/07:  Nasty and The Fliptones Nasty and The Fliptones is een Belgische Blues & Rockband, ontstaan in april 2011.  Zes, stuk voor stuk doorwinterde muzikanten, brengen stevige blues-,rocknummers van o.a. Rory Gallagher, The Stones, ZzTop, Mike Henderson & The Bluebloods, Tinsley Ellis, The Blasters, Fleetwood Mac, George Thorogood, Gary Moore, ed... 
 

 

06/08: Simply Fred & The Red Shoes


Simply Fred & the Red Shoes is een coverband en brengt nummers uit de jaren 50, 60, 70,80 en 90 tot leven! Zoals Simple Minds, Chris Isaac, De Kreuners, Elvis, The Scabs, Raymond v/h Groenewoud, The Eagles, ...

 

13/08: Slick Beavers


De Slick Beavers komen uit Leefdaal Hoeilaart Overijse en spelen 50-ies Rockabilly die onze Zomerbar zullen doen swingen!

 

20/08: Jagmonkx


Jagmonkx is een 7-koppig funkcollectief opgestart in september 2017. Popsongs die zichzelf steeds opnieuw heruitvinden worden afgevuurd tijdens een energetische set. De band staat garant voor opzwepende ritmes en complexiteit die subtiel knipoogt naar acid jazz.

27/08: SUURA

Suura is een akoestisch kwartet dat ontstaan is door de muzikale omzwervingen van Nicolas Van Belle. Al geruime tijd tast Suura de grenzen af van improvisatie, vrije improvisatie, klank, stilte en akoestische weerkaatsingen. Hoogtepunten waar Suura heeft mogen spelen waren: Gent Jazz, Leuven Jazz, KAAP, Footprints, Citadelic, De Rore festival en Soundtrack.

SCMS-banner Spotify-enkel foto.jpg
Take Five Foto.jpg
fliptones.jpg
bruno gr.jpg
Logo - Simply Fred & the Red Shoes.png
SUURA.jpg